top of page

strikkekriztin 

kristin syvertsen

Mitt navn er Kristin Syvertsen og min store lidenskap og drøm er å jobbe med design. 

I starten av 2018 begynte jeg å strikke som et avbrekk fra en hektisk hverdag. Når jeg begynte å strikke synes jeg det var vanskelig å tolke eksisterende oppskrifter, noe jeg også synes den dag i dag. Jeg har derfor strikket eget design helt fra starten, noe jeg oppfordrer andre til ved å produsere grunnleggende oppskrifter. Jeg synes det er synd at det ikke er flere som oppfordrer til dette, spesielt ovenfor til de som elsker å være kreative. Å strikke noe du har designet helt selv er nemlig utrolig lærerikt og stas!

"Veldig rart å strikke en genser ovenfra og ned"

"Babytøy kan burde vel ikke strikkes med tykt garn" 

"Blir det der no fint a" 

"Er det meningen at det skal være sånn"

"Ekke den litt liten"

Når jeg prøver meg fram, feiler og lærer meg nye ting blir jeg hele tiden møtt med ukomfortable antagelser og synspunkter. At strikking er tradisjonelt arbeid er jo en av grunnene til at man får litt sånne kommentarer fra andre, i tillegg blir det som sagt veldig lite oppfordret av andre. Det vil jeg endre! Det er vel ingen som forteller hvordan andre skal tegne? Jeg har strikka mye jeg ikke synes er fint, men det lærer jeg av også endrer jeg det til neste gang. 

Jeg får ofte høre to ting. Av de som ikke kan strikke hører jeg ofte "jeg vil egentlig lære meg det, men det ser så vanskelig ut". Strikking er ikke vanskelig, men som alt annet krever det øving og det krever tålmodighet. Av de som kan strikke (helt uavhengig ferdighetsnivå) hører jeg ofte "hvordan klarer du å strikke uten oppskrift, det hadde jeg aldri klart". Jo det er jeg sikker på du hadde, men du har aldri prøvd og om du prøver, så krever det kanskje litt øving det og. 

Inspirasjon

Designe eget strikketøy

Lære å strikke

Lære nye teknikker

Tips og triks

Oppskrift på mine design

Svare på spørsmålene deres

Kreativitet

På denne nettsiden ønsker jeg virkelig å gi alle strikkere den kreativiteten de søker. Jeg ønsker at ingen skal være redde for å prøve å strikke for første gang, strikke eget design for første gang eller stille spørsmål.  Jeg lærer fortsatt og ønsker også at dere kan lære meg ting eller gi tilbakemeldinger på ting dere ikke forstår eller finner svar på. 

Juni 2019 var jeg så heldig å fikk være en del av dette flotte prosjektet til Generation 2.0 - Joakim Kleven! 🖤

Dette prosjektet setter lys på forskjellen mellom å være kjent/gjenkjent kontra annerkjent, og setter dagens "bli sett"- kultur på prøve. Vi er alle omringet av denne kulturen, og blir nok påvirket til en viss grad, om vi tror det eller ikke. Da er det godt å se at noen belyser viktige temaer som egenverdi, selvtillit og selvrespekt, som ofte kan forsvinne litt i likes-hysteriet.

Jeg tror dette er et viktig budskap til alle, men spesielt ungdom! Derfor er det så gøy å være en del av dette prosjektet som gir ungdom gode forbilder med gode verdier og sterke stemmer kontra forbilder med fokus på utseende og kropp!

Om dere ønsker å lese intervjuet mitt, trykk her

Det ble i August 2019 skrevet en artikkel i Jarlsberg avis om bakgrunnen min og hvordan dette prosjektet startet. Jeg brukte lang tid på å faktisk publisere nettstedet og profilen min, fordi jeg følte veldig på glansbildet sosiale media danner. Om du ønsker å lese artikkelen, trykk her

Påsken 2020 gjorde jeg et samarbeid med Urban Twenties, hvor jeg delte noen av erfaringene mine rundt det å starte noe selv. Du kan lese intervjuet her

Takk for at dere har besøkt nettsiden min og jeg håper dere finner det dere søker etter her inne. 

-Kristin Syvertsen

strikk, strakk, strukk

Skjermbilde 2019-06-18 kl. 22.18.42.png
bottom of page