top of page

motivasjon

Ofte mister man motivasjon til å fullføre arbeidet sitt. Spesielt gjelder dette arbeid som tar lang tid eller hvor arbeidet består av mye ensformig jobb. Da er det viktig å finne motivasjon!

  • Start på noe smått og enkelt som for eksempel sokker, luer, votter, etc. Dette er flotte måter å hele tiden oppnå mestringsfølelse, siden dette er arbeid som tar relativt lite tid kontra en genser. Når man etterhvert får tilbake motivasjon, kan man hele tiden variere med små og store arbeid, slik at man ikke går helt lei av å strikke en spesifikk ting.

  • Varier i mønster og farger. Dette kommer jo selvfølgelig an på hvilke design du ønsker, men det er noe med det å hele tiden gjøre noe slik at man ser forandring i arbeidet og endringer i strikketøyet.

  • Se på bilder av store prosjekter du ønsker å gjøre etter du er ferdig. Dette hjelper veldig, siden da blir man ofte litt ekstra gira på å bli ferdig med de store prosjektene man jobber med der og da.

  • Ta bilder underveis. Det er ofte man kan strikke i mange timer og fortsatt ikke føle man er noe mer i mål. Om man tar bilder underveis, vil man oftere se fremgang i det man har gjort.

  • Reis i garnbutikker å se på nye garn, design, mønster, dekorative gjenstander som bånd og knapper som evt. kan settes på. Når den kreative prosessen er i gang, virker dette ofte veldig motiverende.

  • Varier med å bruke store og små pinner ved å strikke helt ulike plagg! Raggsokker med pinne 10 og babybody i pinne 2 er en fin måte å hele tiden endre arbeidsmåten, noe som gjør at man heller ikke blir like lei.

  • Strikk i settinger hvor du glemmer at du strikker. Det gjør at man plutselig har kommet mye lenger uten at man hele tiden sitter å ser etter det. Et eksempel kan være at man strikker under kaffebesøk, middagsbesøk, på toget, mens man ser på serier osv. Her er det bare fantasien som stopper og det gjør at man ikke føler at man hele tiden gjør samme ting.

Det var noen enkle måter for å få motivasjon til å fullføre arbeidet man har begynt på. Om jeg skal være helt ærlig er det ganger det virkelig sitter veldig langt inne å fortsette, men samtidig er det bittert å gi seg, siden det var jo en grunn til at man startet. Strikking tar noen ganger litt tid, men det er ofte de tingene som tar lengst tid som også gir mest mestringsfølelse at the end.

0 kommentarer
bottom of page