top of page

oppskrift på enkelt babyteppe

Om du kunne tenke deg å strikke noe til baby, men ikke vet hvor du skal begynne - da er denne lille oppskriften perfekt for deg! I tillegg er det en super barselgave som tar kort tid å lage og en fin måte å eventuelt bruke restegarn på. Alt du trenger er en rundpinner i størrelse 12 og et tykt garn!

Det du trenger å gjøre er: 1. Legg opp 60 masker. Om du ønsker større eller mindre teppe, må du legge opp flere eller færre masker. I pinne 12 med et tykt garn (jeg brukte Drops Eskimo) utgjør 60 masker cirka 65 cm.

2. Strikk frem og tilbake med rette og vrange masker for å få til forskjellig design.

Det blå teppet består av 6 rader med perlestrikk som er annenhver rett og vrang maske ovenfor hverandre. Altså strikker du første rad med mønster 1 rett - 1 vrang ut pinnen, for så å strikke andre rad med mønster 1 vrang - 1 rett ut pinnen. Dette gjøres altså i 6 ganger/rader. Deretter strikket jeg følgende mønster: 5 første maskene perlestrikk, 5 masker rett, 5 masker vrangt, 5 masker rett, 5 masker vrangt, ….. , 5 siste maskene perlestrikk. Dette gjorde jeg tilsammen 6 ganger (rader) for så å strikke de rette maskene vrange, og de vrange maskene rette. Dette skapte firkantene på teppet. Når jeg hadde strikket disse firkantene 12 ganger og teppet begynte å se ganske firkantet ut, strikket jeg 6 nye rader med perlestrikk.


Det brune og rosa teppet består av perlestrikk hele veien. Jeg strikket hver farge 20 rader tre ganger, slik at jeg fikk tilsammen 3 seksjoner med brunt og 3 seksjoner med rosa.

3. Fell av maskene når du har fått en firkant. Videoen under viser hvordan man kan fjerne en og en maske ved å legge masker over. Det er ikke slik du feller av, men det er veldig likt. Når du feller av strikker du den første masken, så den andre, for så å legge den første masken du strikket over den andre masken, på samme måte som du fjerne masker i videoen under. Slik fortsetter du til du har igjen en maske. Denne ene masken strikker du "vanlig" med unntak at du drar tråden gjennom masken.

Om du ønsker å lage andre design er dette veldig enkelt ved å bruke rette og vrange masker - kreativiteten er det eneste som stopper. I tillegg er det en enkel oppskrift som er enkel å tilpasse i form av annet garn og pinner - fremgangsmåten er den samme, men antall masker vil kanskje være flere eller færre.


Denne oppskriften er superenkel og morsom om du har lyst til å prøve deg som strikker. I tillegg er det en sikker barselgave, siden tepper er noe man alltid får bruk for som foreldre! Lykke til!


-strikkekriztin

0 kommentarer
bottom of page