top of page

oppskrift på enkelt pannebånd

Om du kunne tenke deg å strikke noe du kan bruke i vinter, men ikke vet hvor du skal begynne - da er denne lille oppskriften perfekt for deg! I tillegg er det en perfekt gave som tar kort tid å lage. Alt du trenger er en rundpinner i størrelse 4/5 og et garn som er beregnet på pinne 5 og du er i gang!

Det du trenger å gjøre er:

1. Legg opp 100 masker. Om du ønsker større eller mindre størrelse, må du legge opp flere eller færre masker.

2. Strikk frem og tilbake med rette masker (altså blir det ikke glattstrikk, siden du strikker bare rette masker og bytter vei på arbeidet), cirka 28 ganger til du har den bredden du ønsker på pannebåndet.

3. Fell av maskene når du har fått en firkant. Videoen under viser hvordan man kan fjerne en og en maske ved å legge masker over. Det er ikke slik du feller av, men det er veldig likt. Når du feller av strikker du den første masken, så den andre, for så å legge den første masken du strikket over den andre masken, på samme måte som du fjerne masker i videoen under. Slik fortsetter du til du har igjen en maske. Denne ene masken strikker du "vanlig" med unntak at du drar tråden gjennom masken.

4. Legg opp 15 masker. Dette blir lengden på “knuten” din. Ønsker du derfor at knuten skal være strammere eller slakkere, må du legge opp færre eller flere masker.


5. Strikk disse 15 maskene til du har ønsket bredde på knuten og fell deretter av.


6. Sy sammen delene og du er ferdig.

Denne oppskriften er superenkel og morsom om du har lyst til å prøve deg som strikker. Lykke til!

-strikkekriztin

7 kommentarer
bottom of page