top of page

strikk til premature barn

En kjempe fin måte å glede andre på, er å gi. Jeg har den siste tiden designet og strikket en del baby-klær og med vilje laget de litt små for å kunne gi dem til Drammen sykehus i og med at jeg ikke har noe bruk for disse klærne selv. Da har jeg muligheten til å utvikle ulike design og oppskrifter, samtidig som jeg bruker mindre garn og gleder andre.

Ifølge NHI er 7,5 prosent av alle fødte barn premature. De fleste som får premature barn er ikke forberedt på dette, og dermed er det sjeldent at disse foreldrene har fått passende gaver fra kjente eller kjøpt inn dette på forhånd. Det er dermed kjempe koselig for disse foreldrene og barna at de har muligheten å få passende klær fra sykehuset som i tillegg er hjemmelaget av andre.


I tillegg er det fort gjort å strikke babyklærne for små, spesielt om man ikke følger oppskrift. Dermed er dette en kjempe koselig gest og praktisk siden størrelsen på premature barn ofte er veldig varierende. Eneste man må passe på er å stoppe skikkelig, siden sykehusene er nødt til å sende alt de tar imot gjennom en skikkelig desinfiserende vask og da vil løse tråder som ikke er stoppet skikkelig ofte rakne opp hele arbeidet.


Så om du ønsker å strikke babyklær, men ikke har bruk for dette selv eller at det ferdige resultatet ikke blir som du hadde tenkt, er det noen som vil ha ekstremt stor glede av dette! Dette er noe jeg skal fortsette med og oppfordrer alle som kan til å gjøre det samme.

0 kommentarer
bottom of page