top of page

tilbakeblikk: gjennomførte mål

I løpet av de siste årene har jeg jevnlig publisert ulike mål jeg har for sesongene vi befinner oss i. Selv om tiden ikke alltid strekker til, er det likevel gøy med et tilbakeblikk for å se hvilke mål som ble gjennomført! Jeg har også veldig troen på at mål er viktig for å gjennomføre ting på sikt, så under er en oversikt over hvilke mål som faktisk ble fullført! I tillegg er det også morsomt med et tilbakeblikk.


juni-juli-august 2019

Den første sesong-posten jeg lagde var i juni 2019. Du kan lese det originale innlegget her. På dette tidspunktet var nettsiden fortsatt ny og jeg hadde fremdeles mye å lære. Hehehehe, jeg har fortsatt mye å lære. Uansett! Jeg jobbet mye med nettsiden denne sommeren og hadde mange ideer jeg ønsket å gjennomføre. Det er gøy å se tilbake på hvor mange av målene jeg faktisk gjennomførte. Målene jeg satt meg og som jeg har gjennomført er:


Å strikke gave-gensere til mine nærmeste var mitt første store prosjekt. Det har også vært det største samt beste prosjekt jeg noen gang har gjort. Jeg har på nåværende tidspunkt strikket genser til nesten alle mine nærmeste. Hvis det er nye design, oppkaller jeg oppskriften etter personen som designet er strikket til, da de ofte har en finger med i designet. Men det skal også sies at det har blitt noen gave-gensere i tillegg, som jeg har strikket ut fra eksisterende oppskrifter.


Kolleksjon var noe av det første jeg ønsket å lage, da jeg elsker flere klesplagg med et sammenhengende design. Den første (og siste?) kolleksjonen kom høsten 2019 og bestod av tykke høst/vintergensere. Oppskriftene var enkle og genserne var strikket med tykke pinner, slik at det skulle være enkelt for nybegynnere! I tillegg var de strikket med tre ulike teknikker, som gjorde det enkelt å finne en oppskrift man foretrakk. Genseren Nydelig rosa har blitt en favoritt, og jeg har strikket den igjen og igjen!


Et av målene mine var å lage nye kreative design, noe jeg kom halvveis i mål med. På listen stod kjole, bunad til baby, unike baby-klær, babytepper og tradisjonelle kofter. Kjoler, tradisjonell kofte eller "unike" babyklær (hva nå enn det betydde, hahaha) har det aldri blitt, selv om kofte fikk et kort, veldig mislykket forsøk. Derimot har det blitt bunad og babytepper!!! Oppskrift på babyteppene kommer, men oppskrift på bunaden vil trolig aldri komme. Det var veldig gøy å strikke bunad, men fysøren det var et evighetsprosjekt som jeg er usikker på om jeg skal gjøre igjen, da det kreves en del sying.


I tillegg til de store målene jeg satt, trengte jeg også et avbrekk med små, enkle oppskrifter. Dette var også en måte for meg å vise andre hvor enkelt det kan være å strikke. Til nå har det kommet fire oppskrifter! Alle oppskriftene inneholder bilde og video for å vise hvor enkelt det kan være å strikke, selv for første gang! Jeg elsker disse oppskriftene og jeg ser at de er veldig populære. Det er enkelt å strikke så lenge oppskriften er forståelig, kort og enkel. I tillegg er det viktig å strikke noe man ønsker å bruke, da det er en stor motivasjon for å strikke prosjektet ferdig!


september - oktober - november 2019

Det originale innlegget kan du finne her. Denne høsten startet jeg på nytt studie, så ett av hovedpunktene mine var å finne "rytmen"... Jeg tror alle som har fulgt med, kan si seg enige om at jeg fremdeles ikke har funnet den. For meg har denne plattformen alltid handlet om å ha det gøy, da design og strikking er en lidenskap/hobby og ikke en jobb. Det er derfor viktig for meg at dette ikke skal bli et stressmoment, men heller et avbrekk fra en ellers stressende hverdag. Målene mine ellers var å fullføre alle startede prosjekter samt sette fokus på luer, pannebånd og andre enkle oppskrifter som passet for vinteren.


desember - januar - februar 2019/2020

Det originale innlegget kan du finne her. Vinteren 2019/2020 hadde jeg flere punkter som jeg stort sett har fullført. Igjen startet jeg med større prosjekter, da mine originale prosjekter var ferdige. På dette punktet hadde jeg allerede laget mange gensere og oppskrifter som jeg ønsker å forbedre samt "utforske" videre ved å bruke andre pinnestørrelser og garn. Jeg brukte derfor store deler av 2020 på å strikke gamle oppskrifter på nytt.


På dette tidspunktet hadde jeg ikke strikket en eneste herregenser. Samme vår strikket jeg tre gensere; Jons Genser, Skules Genser og Anders Genseren. Kun Anders Genseren ble det laget oppskrift på, da dette var den enkleste genseren med minst mønster.


I tillegg lagde jeg også flere nye design i 2020, som var et av målene mine i starten av året. Noen har blitt publisert, mens andre ikke. Jeg tror også at noen av designene ikke kommer til å bli publisert, da det består av mye mønster.


juni - juli - august 2020

Det originale innlegget kan du finner her. Igjen handlet mange av målene mine om å fullføre prosjektene jeg allerede hadde startet på. I tillegg ønsket jeg å gjøre noe morsomt med alt restegarnet mitt. Jeg skal helt ærlig si at restegarn ikke gir de peneste prosjektene, og jeg har ikke tellingen på hvor mange restegarn-prosjekter jeg har raknet i ettertid fordi jeg fikk en bedre ide. Likevel handler det om å ikke gi opp, fordi plutselig kommer en god (bedre, hehehehe) ide.


Det er gøy å se tilbake på mål, da de fleste av dem er fullført. Det er spesielt morsomt, fordi jeg går ikke rundt å husker på hva jeg har skrevet tidligere. Likevel har jeg på ett eller annet tidspunkt utført (nesten alle) prosjektene mine. Eksempelvis ble babyteppene som jeg drømte om å lage for to år siden strikket i starten av 2021.


I tillegg er det gøy med et tilbakeblikk, da det viser hvor mye som har endret seg og forblitt det samme over de siste to årene. Viktigste og mest essensielle endringen som er gjort, er trolig døden til "strikk, strakk, strukk"!!!! Hahahaha!


-strikkekriztin

0 kommentarer
bottom of page